Főoldal

HAZAI PINCE

"Te is érezted már, hogy nem a régiek az ízek? Hogy valamit másképp kéne csinálnunk? Talán túl lusták vagyunk ahhoz, hogy magunk készítsük el! Az oldalon megmutatom nektek, hogy mi mindent meg lehet csinálni házilag és mennyivel finomabb dolgok hozhatók össze, mindösszesen havi pár óra ráfordításával!"

 kep2.jpg

Kedves Olvasóim!

Blogom lényege, hogy a rég elfeledett főzés technikáit, rejtelmeit előhozzam és megszerettessem az emberekkel. Manapság másból sem áll az étrendünk, mint gyorsételekből, fagyasztott, darált és különféle módokon feldolgozott élelmiszerekből, nem beszélve arról, hogy szinte minden tele van tartósítószerrel, ízfokozóval, különféle adalékokkal, hogy a készételünk minél tartósabb, minél színesebb, minél finomabb legyen. Az adalékokról egy külön blogbejegyzésben fogok írni. Az adalékok közül rengeteg olyan anyag van, amit teljesen feleslegesen tesznek az ételbe, hisz csak állag, - szín, - és állományjavító hatása van, ami pusztán marketing, a megenni kívánt árunkat semmi egyébben nem befolyásolja. Mivel töménytelen mennyiségű adalékanyagot fogyasztunk el, amit a szervezetünk sok esetben nem is tud feldolgozni, így a természetes ízeket már vagy nem érezzük, vagy nem is érdekel minket, mert a "sajtburger-ízt" szeretnénk érezni. A blog egy rég elfeledett tájra kalauzol téged, ahol sok receptet megismerhetsz, és ami a legfontosabb: MINDEN ADALÉKMENTESEN KÉSZÜL, NAGYRÉSZT HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ALAPANYAGAIMBÓL. Fontos kijelentenem, hogy természetesen létezhet az adott ételből más módon, más eljárással készített recept is, hangsúlyozom épp ezért, hogy ez a SAJÁT elképzeléseimet tükrözi, a gyerekkorom emlékeit, az elfeledett ízeket, ettől függetlenül bármelyik receptet elkészítheted a saját ízlésvilágodra formálva is. 
Természetesen nem mindenből van meg mindig a lehetőség, hogy házilag készítsük el, de a receptjeimben csak erre törekszem! Remélem, hogy hasznodra válik és kipróbálod a saját készítésű ablakpárkányos fűszernövénykertemet, vagy a házi készítésű paprikakrémemet, ami garantálom, hogy bármelyik ételedet bearanyozza. 

Üdv, a szerk. 

Címkék: gasztro