Tepsiben sült fokhagymás-kefires bundáskenyér házi tormával
Íme egy nagyon egyszerű gyors és olcsó étel! Nincs kedved boltba menni, de van otthon némi száraz (1-2-3 napos) kenyér, tojás és kefir? Ha van elfekvőben egy kis zöldséged is mellé (pl. paradicsom), akár sajt, nyert ügyed van. Ki ne mozdulj!
Az ember dolgozik, hajt, stresszel, sokszor a bevásárlás hétvégére csúszik, amikor is előfordulhat, hogy alig van otthon valami. Mit tesz ilyenkor az ember? Gondolkozik, honnan tud rendelni pizzát, vagy bármi egyebet. Ha nincs ilyen lehetősége, akkor jön a szokásos vacsora: szendvics. Természetesen nem szeretnék általánosítani, de én elismerem és bevallom, hogy velem és sok ismerősömmel is megtörténik ez néha. Persze a hűtőnk általában tele van, kimondottan figyelek erre, de valahogy mégis jöhet olyan, hogy kifogyunk. Még én magam is meglepődtem, hogy mindösszesen ebből a pár alapanyagból mi mindent lehet kihozni, csak egy kis kreativitás és fantázia kell hozzá!
Hozzávalók: (4 főre)
- 8 szelet kenyér
- 2 db paradicsom
- 1 csomag mozzarella sajt (lehet másik is)
- 4 db tojás
- 3 gerezd magyar fokhagyma
- parajdi só, bors
- 1 db kefir
Elkészítés:
A kenyereket félbevágjuk. A 4 tojást felütjük, összekeverjük a kefirrel, belenyomjuk a fokhagymákat, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Egy tepsiben szilikonos sütőpapíron sütjük kb 170 fokon, ez sütőfüggő, én ezen sütöttem, mert az én sütőm erősen süt. Bőven kaphat egy kis pirult szélt, de azért ne égjen meg!
Ha már szép színe van, akkor a sajtot ráreszelem a tetejére és visszateszem még pár percre csak felső sütésre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
A paradicsomot felkockázom, ezzel tálalom. Bármilyen szószt lehet mellé fogyasztani, én házi tormával kóstoltam meg. A házi torma receptjét külön fel fogom tenni.
Ehhez az ételhez nincs borajánló, azt gondolom ez tipikusan olyan étel, amihez fogyasszunk teát, vagy tejet.
Jó étvágyat kívánok!